La 11a nit dels ratpenats a Berga

  • 25 Juliol 2015
  • tipus: ACTIVITAT
  • FAMILIAR
  • GRATUÏT
  • tarifa: GENERAL
  • Pavelló de Suècia, Berga
SESSIONS I RESERVES
Carregant sessions, espera si us plau...
- Les reserves s'obren 15 dies abans de la data de l'activitat
- Més informació a  info@mcng.cat

Vols aprendre a analitzar un tram de riu o riera per conèixer el seu estat i els ratpenats que s’hi troben? Si vols ser voluntari ambiental, vine a passar un vespre divertit descobrint el teu riu, t’hi esperem!

Amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya enguany hem engegat el projecte “Viu el Teu Riu”, coordinat per l’Associació Hàbitats amb col·laboració amb Galanthus Associació, que et vol acostar els projectes ciutadans de seguiment de qualitat dels rius i de la fauna que s’hi troba. 

A l’activitat que et proposem podràs conèixer més de prop com són els ratpenats, quines espècies es troben als nostres riu, i com pots contribuir a millorar el seu coneixement. 

Els ratpenats cada cop són menys desconeguts. Molta gent ja sap que aquests mamífers voladors mengen tones d’insectes. Aquest canvi de percepció és degut a molts anys de difusió i sensibilització, sobretot gràcies a  La Nit dels ratpenats. Des de fa 12 anys desenes de municipis de Catalunya dediquen unes hores d’una nit d’estiu a explicar què són els ratpenats i per quins motius val la pena protegir-los i conservar-los. Aquest 2015 també us proposem que us acosteu a alguna de les seus de la Nit dels Ratpenats per conèixer aquests fascinants animals. 

Activitats:

Activitat guiada per personal del projecte QuiroRius (Programa per al Seguiment dels Ratpenats Aquàtics de Catalunya) impulsat pel Museu de Ciències Naturals de Granollers.

20.30 Xerrada per conèixer els ratpenats.
21.30 Passejada nocturna conjunta per tal d’observar l’activitat dels ratpenats mitjançant l’ús de detectors d’ultrasons. Cal portar:un llum petit i calçat i roba adequats. Sopar optatiu.
22.30 Cloenda.

 

 

Jornades gratuïtes. Aptes per a totes les edats. Cal inscripció prèvia.  

Per a més informació i per inscripcions:  info@quirorius.org o bé al telèfon 649798748. 

 

AGENDA

Tancat per vacances de l'11 de juliol al 24 d'agost.

Obert de dimarts a dissabte de 16 a 19 h i diumenges d'11 a 14 h.

Dilluns tancat al públic. Consulteu els festius tancats.

Color FONS: activitats obert tancat

Benvinguts i benvingudes al MCNG

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!