ESCARABATS

  • del 05 Març 2015 al 02 Febrer 2019
  • tipus: EXPOSICIÓ TEMPORAL
  • GENERAL
  • GRATUÏT
  • tarifa: GENERAL
  • Museu de Ciències Naturals de Granollers

El Museu de Ciències Naturals segueix mostrant les seves col·leccions; ara d’escarabats. Una mostra d’escarabats provinents de donacions rebudes pel museu durant els seus 25 anys d’història i també de la col·lecció pròpia.

Aquest grup d’insectes, és el més nombrós de la Terra i el més divers, ja que viuen en els ambients més variats. Se’n coneixen més de 370.000 espècies, una xifra que representa el 40% de tots els insectes i el 25% de totes les espècies conegudes.

Durant l’exposició es podrà gaudir d’una mostra d’escarabats i d’altres insectes vius.

Destaquem que la mostra pretén donar a conèixer aquest grup d’insectes és el més nombrós de la Terra i el més divers, ja que viuen en els ambients més variats. Se’n coneixen més de 370.000 espècies, una xifra que representa el 40% de tots els insectes i el 25% de totes les espècies conegudes i també desmitificar la imatge d’animals negres i sense color així com l’associació amb els anomenats escarabats de cuina o paneroles, que de fet, no són escarabats. Precisament, un dels àmbits parlarà dels colors lluents i brillants de molts escarabats, que semblen petites joies, d’aquí que en anglès els anomenin jewel beetles.

Els visitants també podran conèixer els grups més importants, com són i quin és el seu cicle vital al llarg de l’any, i les relacions dels escarabats amb l’home, aquells que són beneficiosos i els que causen perjudicis, la relació que ja tenien els antics egipcis i com en algunes cultures és font d’alimentació.

Documents adjunts:

AGENDA

Obert de dimarts a dissabte de 16 a 19 h i diumenges d'11 a 14 h.

Dilluns tancat al públic. Consulteu els festius tancats.

Benvinguts i benvingudes al MCNG

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!