És bo regenerar la natura salvatge?

  • 23 Novembre 2022
  • tipus: ACTIVITAT
  • GENERAL
  • GRATUÏT
  • tarifa: GENERAL
  • Museu de Ciències Naturals de Granollers
SESSIONS I RESERVES
Carregant sessions, espera si us plau...
- Les reserves s'obren 30 dies abans de la data de l'activitat
- Més informació a  info@mcng.cat

Col·loqui i presentació de llibre "La ética del rewilding" amb Cristian Moyano Fernández, autor de l'obra

En aquesta xerrada s'explorarà la complexitat que suposa valorar èticament l'estratègia del 'rewilding' (traduït de vegades per 'resilvestració' o 'renaturalització'), mitjançant diferents exemples. El rewilding és una noció que està guanyant popularitat en els darrers anys a escala global, fins i tot entre el públic no especialitzat. No obstant això, les adulacions o objeccions cap a aquesta estratègia de vegades no tenen una visió ètica àmplia, que tingui en compte els diferents marcs morals sobre els quals se sosté l'avaluació de la seva pràctica.

Per això, en aquesta trobada aprofundirem i matisarem tant la percepció pública com les crítiques socials cap al rewilding. Recuperar la natural salvatge no es pot reduir a un binomi moral, que sigui jutjat com a absolutament bo o totalment dolent. Així que analitzarem filosòficament les implicacions socioecològiques del rewilding atenent a tots els seus impactes multidimensionals.

Sobre Cristian Moyano

Filòsof i doctor en Ciència i Tecnologia Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA). Actualment, és investigador postdoctoral a l'Institut de Filosofia del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). Ha participat en nombrosos congressos internacionals i ha fet una estada de recerca a l'University College de Londres. Té publicats diversos treballs sobre els reptes ecològics i per a la salut global que causa un desenvolupament humà antropocèntric. Recentment, és autor del seu últim llibre titulat "Ética del rewilding" (ed. Plaza y Valdés, 2022) i investigador responsable del projecte competitiu "ERA-CERES: Ética del Rewilding en el Antropoceno", finançat per la Fundació BBVA.

Sobre el llibre

En un món carregat de pluralitat d'actituds i comportaments cap al salvatge, és urgent una ètica del rewilding. Recuperar la naturalesa salvatge és una aposta per mitigar fenòmens com ara el canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat o el deteriorament dels ecosistemes. Però el rewilding no és en si mateix bo o dolent. Hi ha diverses maneres de comprendre'l i contextos on practicar-ho, així que per valorar-ho moralment cal una reflexió crítica.

 

 

AGENDA

Obert de dimarts a dissabte de 16 a 19 h i diumenges d'11 a 14 h.

Dilluns tancat al públic. Consulteu els festius tancats.

Benvinguts i benvingudes al MCNG

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!