El Montseny. Rutes a peu i en cotxe. Òscar Farrerons Vidal

  • del 23 Abril 2020 al 30 Abril 2020
  • tipus: ACTIVITAT
  • GENERAL
  • GRATUÏT
  • tarifa: GENERAL
  • Museu de Ciències Naturals de Granollers
SESSIONS I RESERVES
Carregant sessions, espera si us plau...
- Les reserves s'obren 30 dies abans de la data de l'activitat
- Més informació a  info@mcng.cat

Aquest Sant Jordi, des del Museu de Ciències Naturals de Granollers, us proposem una ruta pel Montseny des de casa!

Degut a la situació actual, la presentació del llibre "El Montseny. Rutes en cotxe i a peu" que havia de dur-se a terme a la Biblioteca del Museu es va cancel·lar.

Per donar la volta a aquesta situació, per Sant Jordi, l'autor del llibre, Òscar Farrerons, ens explicarà en un breu vídeo els aspectes més interessants de les rutes del llibre i contestarà els vostres comentaris, preguntes i dubtes a través de la pàgina del Facebook del museu (@mcngranollers).

El llibre “El Montseny. Rutes a peu i en cotxe”, conté 17 itineraris per conèixer la història i el paisatge d’aquestes terres de l’antiga regió del Montseny que comprèn una trentena de municipis que configuren l’actual Parc Natural Reserva de la Biosfera. Una història comuna uneix aquests municipis muntanyencs que arrenca amb la romanització i es consolida amb l’expansió humana pel massís arran dels segles IX i X. 

Us convidem a conèixer i gaudir de les restes arqueològiques, que testimonien la presència humana des de fa milers d’anys; de la naturalesa prodigiosa que ens mostra esvorancs, baumes, boscos i prats de gran bellesa i varietat d’arbres històrics; de castells i torres de guaita; de molins i fonts prodigioses; de monuments consagrats i de petits espais desconeguts; de vastes panoràmiques i grandiloqüents afraus; de valls humides i sots feréstecs; de llegendes de llops i cavallers; d’ermites romàniques apegades al paisatge i de grans monestirs cistercencs.... Dediqueu-hi temps a fer les rutes, obriu força els ulls, la ment i el cor i, sobretot, deixeu el lloc igual o millor que quan hi heu anat.

Òscar Farrerons Vidal

Arquitecte i doctor en enginyeria multimèdia, nascut el 1967 a Barcelona, viladrauenc d’adopció. Professor d’Enginyeria Gràfica a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb expertesa en projectes d’aigua i sostenibilitat. Sotsdirector del departament EGE de la UPC. Actualment està investigant sobre el romànic del Montseny.

Excursionista i estudiós del Montseny, fundador del grup Amics de les Fonts de Viladrau. Autor d’una dotzena de llibres entre els que destaquen “El paradís del Montseny”, “El Montseny, 51 passejades per descobrir”, “Matagalls. La Muntanya i l’Aplec”, “Fonts d’Arbúcies”, “Collserola en transport públic” i “Racons del Montseny amb aigua”. Ha publicat quasi quaranta articles sobre el Montseny i excursionisme científic a diverses revistes de caire local i nacional, a la vegada que ponències en congressos internacionals de temàtica muntanyenca i sostenibilitat. Col·labora en grups de recerca i experts sobre temes montsenyencs. Cofundador, amb Adrià Corella, del projecte “Fonts del Montseny”. Impulsor i organitzador amb Marc Anton Recasens del grup de caminadors de Collserola MyP. Són habituals les seves conferències i miscel·lànies de tema montsenyenc en aules d’extensió universitària i d’altres àmbits.

Ha estat membre del comitè científic de l’International Conference on Water and Sustainability, i de la Mesa Territorial d’Adaptació al Canvi Climàtic del Montseny (MeTACC) en el projecte europeu LIFE-CLINOMICS. Participa al grup d'experts sobre hidrogeologia del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny (projecte LIFE Tritó). Forma part de la Junta de l’associació “Amics del Montseny” i és vocal de l’associació “Amics Aplec de Matagalls”. Des de 2018 és director de “Monografies del Montseny”.

Dissabte, 18 d'abril, a les 19h
Dissabte, 25 d'abril, a les 19h

Sessió reservada a adults i a infants majors de 9 anys.

Infants menors de 12 anys: 1 euro

Adults: 3 euros

PLACES LIMITADES

Reserves: 
A partir de 15 dies abans de l'activitat ja podeu fer la vostra reserva al 93 870 96 51 de 9 a 14 h. i de 16 a 19 h Més informació: reserves@museugranollersciencies.org

PER CONFIRMAR-LA, CAL ARRIBAR DEU MINUTS ABANS DE L’INICI DE LA PROJECCIÓ.

NO ES PERMESA L'ENTRADA UN COP INICIADA LA SESSIÓ.

Documents adjunts:

AGENDA

Obert de dimarts a dissabte de 16 a 19 h i diumenges d'11 a 14 h.

Dilluns tancat al públic. Consulteu els festius tancats.

Benvinguts i benvingudes al MCNG

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!