Cursos de seguiment de fauna

  • del 11 Juny 2022 al 09 Octubre 2022
  • tipus: ACTIVITAT
  • ESPECIALITZAT
  • GRATUÏT
  • tarifa: GENERAL
  • Museu de Ciències Naturals de Granollers
SESSIONS I RESERVES
Reserves externes
Carregant sessions, espera si us plau...

Des del Grup de Recerca BiBio, posem a l'abast aquests cursos de seguiment de fauna per a voluntaris potencials i persones amb afany naturalista. Els cursos tenen una durada de dos dies i estan emplaçats a diferents punts del territori. L'objectiu és dotar d'eines als assistents per poder dur a terme els diferents seguiments de ciència ciutadana de manera satisfactòria.

Cursos de seguiment de fauna _ BiBio

 

CURS DE PAPALLONES

16 i 17 de juliol

Papallones i plantes indicadores de prats de pastura -  Farrera (Lleida)

Col·laboració amb Aprèn S.A. i UdG

Curs per aprendre sobre papallones, plantes, i la problemàtica de les pastures en zones de muntanya. El curs es realitzarà al Centre d'Art i Natura de Farrera, un entorn immillorable. Es faran sobretot sessions a camp per aprendre la identificació d'espècies, la seva ecologia i biologia i quines són indicadores de la qualitat dels prats de pastura.

CONSULTA ELS DETALLS DEL CURS / RESERVA


CURS LIRÓ GRIS

24 i 25 setembre

Descobreix el liró gris. Introducció al seguiment i estudi d’aquesta espècie a Catalunya - Estació biològica del Puig (Parc Natural del Montseny)

Col·laboració amb ICO

El liró gris (Glis glis) és una espècie present als nostres boscos però molt difícil de veure i alhora força desconeguda. Aquest curs intensiu pretén donar a conèixer el liró gris i les seves peculiaritats però també la manera d’estudiar-lo i la importància del seu seguiment a llarg termini. Tot això dins el marc del Projecte Liró, que es desenvolupa des del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

CONSULTA ELS DETALLS DEL CURS / RESERVA


CURS RATPENATS

11 i 12 de juny

Introducción y técnicas de seguimiento acústico de murciélagos (Protocolo QuiroHábitats del Programa de Seguimiento de Murciélagos)

Modalidad: En línia (en castellà)

Curso Quiro dónde se ofrecerán las herramientas y recursos para llevar a cabo el protocolo QuiroHábitats del Programa de Seguimiento de Murciélagos, así como se hará una introducción previa a la biología e historia natural de los quirópteros!

CONSULTA LOS DETALLES DEL CURSO / RESERVA


CURSOS PETITS MAMÍFERS

Intensiu d’aprenentatge sobre tècniques d’estudi i seguiment de petits mamífers

Els petits mamífers passen desapercebuts per la gran majoria de persones. Són rosegadors i insectívors de pocs grams de pes que surten fonamentalment de nit a buscar aliment, intentant esquivar els diversos depredadors que els vigilen. El cursos tenen l’objectiu de donar a conèixer les diferents espècies de petits mamífers que viuen a Catalunya i mostrar com es poden estudiar seguint la metodologia d’un projecte amb una llarga trajectòria en aquest àmbit: el SEMICE, coordinat des del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

16 i 17 de juliol - Estació biològica de Fontmartina (Parc Natural del Montseny) - Col·laboració amb ICO 

CONSULTA ELS DETALLS DEL CURS / RESERVA

8 i 9 d’octubre - Refugi de l’Erola (Ribes de Freser)  

CONSULTA ELS DETALLS DEL CURS / RESERVA

 

Observacions

Les reserves són externes i es fan a través dels enllaços de la web.

AGENDA

Obert de dimarts a dissabte de 16 a 19 h i diumenges d'11 a 14 h.

Dilluns tancat al públic. Consulteu els festius tancats.

Benvinguts i benvingudes al MCNG

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!