Boscos, per a què?

  • del 09 Maig 2008 al 29 Juny 2008
  • tipus: EXPOSICIÓ TEMPORAL
  • GENERAL
  • GRATUÏT
  • tarifa: GENERAL
  • Museu de Ciències Naturals de Granollers (edifici La Tela)

Producció Obra Social Caixa de Sabadell i Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya

Prop del 40% del territori de Catalunya és bosc. Ens toquen gairebé 200 arbres per habitant. Dit així, semblaria que ens trobem davant d’un país que sembra arbres, que té cura dels espais forestals, que en treu profit i que sap gaudir-ne.

Però la realitat no és ben bé així. Una gran part dels boscos del país han crescut sobre conreus abandonats fa unes dècades. I ara, és clar, al cap d’uns anys, ens trobem que tenim molt de bosc. Un bosc que sobretot en els ambients mediterranis dóna molt poc profit econòmic. Com en altres coses, quantitat no és el mateix que qualitat.

I, tanmateix, aquests són els boscos que tenim: bells però fràgils, abundants però en ruïna. Són sobretot boscos febles que sobreviuen a diverses amenaces relacionades entre sí: el creixement descontrolat de la massa boscosa, l’incendi, l’erosió i, ara, el canvi climàtic.

Però perquè volem tant de bosc? Per produir fusta? Per preservar les plantes i animals que hi ha? Per fruir-ne els caps de setmana? Segurament, una mica per a cada cosa. La producció, l’ecologia i el lleure són tres puntals imprescindibles per a què el bosc pugui créixer esponerós i robust.

Us convidem a conèixer una mica més els boscos de Catalunya, a reflexionar sobre quines funcions han de fer al segle XXI i a augmentar la nostra autoestima forestal.

AGENDA

Obert de dimarts a dissabte de 16 a 19 h i diumenges d'11 a 14 h.

Dilluns tancat al públic. Consulteu els festius tancats.

Benvinguts i benvingudes al MCNG

Subscriu-te al Butlletí informatiu del Museu

Estigueu informats!